9 Nisan 2020 Perşembe

Modern Rustik Avize


Sanatın Evimizdeki Rengi

Avizeler, dekorasyonumuzdaki bütünlüğün vazgeçilmezidir. Kendi tarzınızı vurgulayabildiğiniz muhteşem bir kullanım alanı tasarlarken dikkat edilmesi gereken bir tamamlayıcıdır avizeler. Aslında zorunlu bir ihtiyaç olan aydınlatma, yüzyıllardan beri sanatçı ellerin dokunuşlarıyla evlerimizin başlıca dekor elemanı olmuştur. Eski yıllarda kullanılan kandiller, fenerler, mumlar o dönemlerde bile tasarım halini alıp hem ergonomik hem de estetik açıdan ihtiyaçlarımızı karşılamışlardır. Avize yapımında günümüze kadar bir sürü malzeme kullanılmış tercih edilmiştir. Kullanım alanlarına göre avizenin sadece biçimsel tasarımı değil cam, metal, ahşap gibi kullanılan malzeme de değişiklik göstermiştir. Fakat günümüz teknolojisinde her malzeme kolaylıkla şekillendirilip kullanım koşularına uygun hale getirilebildiği için, MadamVila Tel Avizelerdeki gibi tasarım ön plana çıkmıştır.

Dekorasyonda  Ahşabın Vazgeçilmezliği

Yeryüzünün doğal ürünlerinden biri olan ağaçlar, binlerce yıldır insan hayatının her alanında kullanılmıştır ve kullanılmaktadır. Ahşabın en temel malzemesi olduğu rüstik anlayış günümüzde çok popülerdir. Şık görünümünden ziyade tarihsel kullanımı da içinde barındıran bu tarz, kullanan kişileri küçük bir tarihi yolculuğa götürür ve o ruhu hissetmenizi sağlar. Aydınlatma bir evin ruhunu yansıtan, o evin tarzını tamamlayan ana unsurdur. Rustik ahşap avize, tasarlamış olduğunuz mekanda rüstik tarzın tamamlanması için kullanılmazsa eksikliği göze çarpacak olan ilk elemanlardan biridir.

Ahşap Rustik Avize Seçiminde Tavsiyeler

-Ev avizeleri, evin her bölümü çok kullanılan bir yaşam alanı olduğu için kullanılan avize lambalar estetiği bozmadan doğru aydınlatmayı da yapmasına dikkat edilmelidir.

-Doğanın içerisinden gelen bu rustik avizeler sadece rüstik tarzda tasarladığınız evlerde değil, küçük farklılıklar katmak istediğinizde, MadamVila Wood Royal Ahşap Tekli Avize gibi ürünleri çok şık bir alternatif olarak kullanabilirsiniz.

-Sadece ahşap avize değil kullanılan bütün avize çeşitlerinde dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardan biri uygulanacak yerin tavan yüksekliğidir. Avizenin kullanıldığı yere göre uzunluğu ayarlanmaz ise tasarımda olumsuz sonuçlar elde edilecektir. Örneğin; yemek masalarınızın üzerinde kullandığınız avizelerde, avizenin alçak olması tasarıma şıklık ve aydınlatmada avantaj sağlayacağı gibi salon veya diğer kullanım alanları için ters etki yaratacaktır.

-Kullanım alanlarında sadece avizelerde olmadığı gibi odanın genişliği tasarımın ana unsurudur. Hangi tarz olursa olsun ilk önce boyutlar ele alınarak dizayn yapılır. Bu sebeple küçük alanlarda büyük avizeler kullanmak şıklığın dışında kalabilir. Büyük avize büyük odalar için tasarımı tamamlayan bir unsurdur. Çünkü çok büyük alanlarda çok küçük avize kullanmak sadelik değil, tasarımda eksiklik yaratacaktır. Hem küçük bir odanız varsa hem de dikkat çeken şık bir avize tercih etmek istiyorsanız, tekli avize modelleri veya tel avizeler gibi ahşapla yapılmış kompozit tasarımlar kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Modern Rustik Avize

Sanatın Evimizdeki Rengi Avizeler, dekorasyonumuzdaki bütünlüğün vazgeçilmezidir. Kendi tarzınızı vurgulayabildiğiniz muhteşem bir kul...