9 Nisan 2020 Perşembe

Duvar Saati


Zamandan Saate, Saatten Dekorasyona Giden Yolculuk

Duvar saati dekorasyon amaçlı olarak kullanılmaya 16. yüzyılda başlanmıştır.  Hatta tarihte ilk kurmalı ve mekanik saatler üretildiğinde her zaman doğru çalışmadıkları için bu saatler 200 yıl boyunca sadece dekoratif amaçlı kullanılmıştır. Dolayısıyla yüzyıllarca dekorasyon amacıyla kullanılan ev saatleri günümüzde evimizin olmazsa olmazı haline gelmiştir.
Tarihte saat yapımı konusunda ilerlendiğinde ve hatasız çalışabilen saatler tasarlandığında kullanımı artmıştır fakat dekoratif eleman özelliğini hiçbir zaman kaybetmemiştir. Zaman kavramı incelendiğinde veya tahayyül edildiğinde her an derin ve manevi duygular içerisine girmemize sebep olur. Bu yüzden evlerde kullanılan saatler evinizde yakalamaya çalıştığınız tarzın daha samimi bir şekilde yansıtılmasını sağlamaktadır. Bir kullanım alanında, içinde yaşamak istediğiniz tarzı yaratırken kendinize ait duygusal özellikleri yansıtmanız, oluşturduğunuz tarzın daha marjinal olmasını sağlar ve MadamVila’nın bize sunduğu ürünler gibi benzerlerinden sizi ayırır. Örneğin; herhangi bir eve veya mekana girildiğinde şık dahi olsa kullanıma hizmet etmesi amaçlı küçük bir saat kullanılması tasarım içinde kaybolabilir fakat dekoratif büyük duvar saatleri kullanılmış olması o mekanda zamanın mistik havasının hissedilmesini sağlar.

Ahşabın Zamana Dokunuşu

Ahşabın kolay işlenebilir olması ve aynı zamanda doğadan alındığı gibi hiçbir işleme tabi tutulmadan kullanılması, yani doğallığı sebebiyle birçok dekoratif tarzda baş karakter olmuştur. Çoğu ülke birçok çeşit kültürünü, yaşam şeklini saat tasarımlarında yansıtmak istemişlerdir. Ahşap, eski tarihlerden beridir sadece dekoratif malzemeler tasarlanmasında değil, başlı başına evin tasarımında da en önemli yapı malzemesi olmuştur. Bu ahşap evlerin esintilerini günümüzde de devam ettirmek isteyenler, eski tarz evlerde veya doğayla iç içe yaşamak isteyenler için büyük ilham kaynağı olmuştur. Bu tarz evlerde ahşap esintisini tamamlamak için mobilya ve dekoratif duvar saati gibi ana ürünlerin de ahşap ağırlıklı tasarlananlarının kullanılması bütünleyici olacaktır. Duvar saati tasarımında da yine ahşap saatler ön plandadır. Ahşap duvar saatleri sadece belirli tarzlarda değil her tarza uyarlanabilen modelleri tasarlanabilmektedir.

Saatin Tasarıma Kattığı Ruh

Modern, klasik, rüstik, vintage, retro, etnik veya eklektik tarzlar rahatça ahşap duvar saati kullanılabilecek başlıca tarzlardır.
Vintage saatler, daha önce bahsettiğimiz gibi marjinalliği yakalamak için çok kolay tasarım saatlerdir. Vintage denildiğinde akla ilk gelen kelime “eski” olduğu için bunu tamamlayan en güzel dekoratif eşya zamanın temsilcisi olan saattir. Evlerinizde vintage ruhunu yansıtmak istiyorsanız eskiden kullanılan dekoratif ahşap saat kullanabileceğiniz gibi günümüzde tasarlanan vintage duvar saati gibi parçaları modern kullanım şekilleriyle birleştirerek hem istediğiniz ruhu sağlamış olursunuz hem de günümüze göz kırpan bir tasarım elde etmiş olursunuz.
Rüstik duvar saati de bolca kullanılan rüstik tarz, daha çok herhangi bir dönemdeki yaşanılan yerin veya kültürün tarzını baz alan bir çeşit olsa da bu da yine zamanı vurgulayabileceğiniz en temel tasarımlardan bir tanesidir.
Büyük boy duvar saatleri, özellikle MadamVila ürünlerinden Dirty Wood Büyük Boy Dekoratif Ahşap Saati hem modern tınıları olan hem de vintage esintileri olan saatler, son dönemlerde büyük veya küçük, bütün tarzdaki evlerin vazgeçilmezi haline gelen şıklığın önde gelen dekoratif parçası olmuştur. Evimizde yaşamı, canlılığı temsil eden saatlerin büyük ve dikkat çekici tasarımlarda kullanılması eve farklı bir dinamizm özelliği katar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Modern Rustik Avize

Sanatın Evimizdeki Rengi Avizeler, dekorasyonumuzdaki bütünlüğün vazgeçilmezidir. Kendi tarzınızı vurgulayabildiğiniz muhteşem bir kul...