9 Nisan 2020 Perşembe

Dekor



İnsanları yaşadıkları yerleri veya bulundukları mekanları, kendilerine huzur verecek şekilde, sadece estetik kaygılı veya kullanımlarını kolaylaştıracak şekilde bir sürü sebeplerle tasarlamak istemişlerdir. Bu istekler doğrultusunda, o dönemde tasarlanabilecek veya kullanılabilecek materyal çeşidi çerçevesinde bir sürü tarzlar oluşmuştur ve oluşan bu tarzlar ilkeler halinde kullanılmaya devam edilmiş ve benimsenmiştir. Bu tarzlar öncelikle tasarlanan yapılarda kendini göstermiştir. Bilindiği üzere, günümüze kadar gelmiş eski bir mimari yapının hangi dönemde yapıldığını veya hangi tarza ait olduğunu ilgili kişiler kolaylıkla söyleyebilir. Bu yaşam alanları içindeki tarzların göstergesi ise mobilyalar ve dekoratif ürünler olmuştur. Koltuklar, masalar, dolaplar tasarlanmak istenilen tarzın ana unsurlarını, dekoratif sanatsal ürünler malzemeler ve renk faktörleri de tamamlayıcı unsurlardan birkaçını oluşturur.

Algılanabilir Tasarım ve Dekorluk Ürünler

Evlerimizi veya diğer yaşam alanlarımızı tasarlarken evrensel bir tasarım anlayışıyla tasarlayıp dekor edebiliriz. Bu anlayışta yapmak istediğimiz insanlar tarafından kolayca anlaşılabilir. Anlaşılmaktan bahsediyoruz çünkü profesyonel tasarımın algılanabilir olması çok önemli bir ilkedir. Duvarlar yapmak istediğimiz tasarımda ilk algının oluşturulabileceği temiz ve geniş alanlar sunmaktadır bizlere. Bu geniş panelleri depolama ve bunun gibi ihtiyaçlarımızı karşılayabilecek en verimli şekillerde kullandıktan sonra akla gelen ilk şey bu alanlara tarza uygun ürünler yerleştirmek olmuştur. Bu ürünlerden eskiden beri kullanılan ilk yağlı boya tabloları ve duvar saatleri olmuştur. Bunun dışında ahşabın dekoratif tasarıma çok uygun bir materyal olması duvar dekorasyon ürünleri alanında da kullanılmasını sağlamıştır. Özellikle el yapımı ahşap duvar tabloları tasarımı kısıtlı da olsa yapılabilmiştir. Günümüz teknolojisinde sınırsız tasarım avantajları elde edilmesiyle istenilen şekillerde duvar için dekoratif ürünler ve birçok dekorluk ürünler bütün tarzlara hitap eden MadamVila ruhunu bulabileceğiniz çeşitler üretilebilmektedir.

Dekoratif Duvar Tabloları ile Tarzınızın Yansıması

Duvar dekoru için yine çeşitli tarzlarda örneğin; vintage duvar dekorasyonu, rüstik duvar dekorasyonu veya tahtadan duvar dekorasyonu hatta direkt doğadan alınmış ağaç parçalarıyla ağaç dekorasyonları elde edip kullanarak Madamvila tasarımları gibi birçok çeşidi bir arada inceleyerek desteklemek mümkündür.
Ahşap duvar dekorları kullanımını kolaylaştıran ve yaygınlaştıran en önemli unsur ahşap materyalin doğallığı ve sade renk tonları sebebiyle her tasarıma rahatça uydurulabilir olmasıdır. Dolayısıyla eğer evinize uygun, duvar için tablo bulmakta zorlandıysanız kurtarıcı olan ahşap dekoratif duvar tabloları tercih edebilirsiniz.
Kabartma duvar dekorasyonu veya parçalı duvar tabloları eğer kullanacağınız alanın sadeliğini bir nebze değiştirmek istiyorsanız sizin için güzel tercihler olabilir.
Yansıtmak istenilen her zaman belli kalıplar içindeki tarzlar değildir elbette. Kendi tarzınızı yaratmakta çıktığınız bu yolculuğun size ait olmasını ve kendinizden bir şeyler katmak istiyorsanız, yaşam felsefenizi oluşturan kelimelerin içinde olduğu duvar dekor ürünleri, sevdiğiniz herhangi bir figür içeren ahşap ferforje birleşimli duvar tablo çeşitleri gibi tasarım ürünlerle yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Modern Rustik Avize

Sanatın Evimizdeki Rengi Avizeler, dekorasyonumuzdaki bütünlüğün vazgeçilmezidir. Kendi tarzınızı vurgulayabildiğiniz muhteşem bir kul...