9 Nisan 2020 Perşembe

Masa Lambası


Eskilerden Gelen Alışkanlıklarımız

İç mekan tasarımı konusunda aydınlatma ilk göze çarpan unsurdur. Göz alıcı tasarımlarıyla MadamVila da sanatını bu noktada yansıtanlardandır.  Bir mekana girdiğimizde aydınlatma elemanları ne kadar tarzına uygun seçilmiş olsa da yanlış veya eksik aydınlatma sağlanmış olması o mekan hakkında olumsuz algı oluşturacaktır. En dar mekanların, aydınlatmanın etkisiyle daha geniş gösterilebileceği gibi eksik aydınlatmayla da geniş mekanlar olduğundan küçük görünebilir. Bu sorunları yaşamamak için başvurulabilecek yöntemlerden biri ana aydınlatma hattı dışında kullanılabilecek dekoratif aydınlatmalardır. Böylece hem mekanın tasarımında hem de aydınlatmada daha net sonuçlar alınabilir.

Çocukluk yıllarımızda hatırladığımız ev dekorlarının en önemli özelliği nedir diye sorulduğunda muhtemelen çoğumuzun aklına dekoratif ürünlerden ziyade o üstü boş görünen dekorların üzerine örtülen el işi örtüler gelir. Günümüz tarzlarını kıyaslamak için yaptığımız tarihsel yolculuklar ne kadar karmaşık ve nükteli gelse de insanların boşlukları doldurma, masa, koltuk gibi mobilyaların üzerine tasarımı zenginleştirmek amaçlı örtü veya dekorasyon malzemeleri koyma özellikleri ilke şekline gelerek eski yıllardan beri aynı biçimde devam etmektedir.  Ev mobilyalarının olmazsa olmaz elemanı masaların ve sehpaların üzerine çoğunlukla yakalanması amaçlanmış tarzı tamamlayıcı küçük veya büyük dekorasyon ürünleri koyulmaktadır. Bu ürünlere örnek olarak masa lambası, masa dekoru, örtüler, anıları ölümsüzleştiren resim çerçeveleri, mumlar gibi ve daha birçoğunu verebiliriz.


Küçük Dokunuşlarla Büyük Aydınlatmalar

Masa dekorasyon ürünleri dendiğinde akla öncelikle iki çeşit masa gelir. Ofiste veya iş yerlerinde kullanılan çalışma masaları ve evlerde kullanılan oturma grubu takımlarının masaları veya sehpaları gelir. Bu iki çeşit masanın da kullanım alanı farklı olduğu için size fikir oluşturabilecek, MadamVila’nın esintilerini de inceleyerek farklı aydınlatmalar kullanmak hem estetik hem de ergonomik açıdan daha doğru olacaktır.

-Küçükmasa lambası, çalışma masalarında şıklığı yakalamayı amaçlayan kullanıcılar için en çok göze çarpan ürün olmuştur. Bu ürünler hem aydınlatmayı destekleyecek hem de odanızın tarzını tamamlayacak masa dekorasyon ürünleridir.

-Salon masalarında mumlar dışında aydınlatma elemanı kullanılmamalıdır. Bu masalarda dekor lambalar dışında masa dekor ürünleri kullanmak daha doğru olacaktır.

-Sehpaların üzerinde ise kullanılan en yaygın aydınlatma ürünü abajurlardır. Bu ürünler kullanılacak alanın büyüklüğü ve küçüklüğüne göre tercih edilmesi gerekir çünkü aydınlatma amaçlı kullanılacak olsa da çok minimal dekorlar olmadığı için evin tarzının dışına çıkılabilir veya karmaşık bir görüntüye neden olabilir.

-Ev lambaları her zaman aydınlatma amaçlı kullanılacak diye düşünmeyiniz. Duvar aplikleri evlerinizde sadece ve sadece dekor elemanı olarak bile kullanabileceğiniz evin tarzına çeşitlilik katan lambalardır. Bu apliklerin kullanımı sonucunda oluşacak tarzın sizi eskiye götüreceğini düşünebilirsiniz fakat modern materyallerle ve modern tasarımlarla bu ürünü modernize edebildiğiniz gibi bütün tarzların içinde de kullanabilirsiniz. Özellikle öne çıkarmak istediğiniz duvarlarda, antrelerde, koridorlarda, yatak odası ve banyolarda ayna yanları olmak üzere yaygın kullanım alanları vardır.

-Masa dekorasyonu dışında kullanılan aydınlatmalara örnek olarak bir de lambaderleri verebiliriz. Aydınlatmasıyla iç mekan unsurları üzerinde küçük bir dokunuşla çok büyük etkiler ve değişimler yaratabileceğiniz bir dekorasyon ürünüdür. Genellikle aydınlatmaya odaklı sade şekilde tasarlanan bu ürün özellikle minimal tarzı benimsemiş mekanlarda kullanımı çok avantajlıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Modern Rustik Avize

Sanatın Evimizdeki Rengi Avizeler, dekorasyonumuzdaki bütünlüğün vazgeçilmezidir. Kendi tarzınızı vurgulayabildiğiniz muhteşem bir kul...